fbpx
ulla-bella virtuell assistent

Virtuella assistenter till er tjänst vid kortare projekt – utan anställningsprocedur

Virtuella assistenter till er tjänst vid kortare projekt – utan anställningsprocedur

Att rodda med allt vad en visstidsanställning innebär, för ett projekt eller en arbetstopp som varar i en månad eller två gör man kanske inte i första taget. Men det finns en lösning som inte kräver anställning och det stavas virtuell assistent.

Majoriteten av virtuella assistenter driver eget företag med F-skatt och kan därmed anlitas som konsulter. Många är också beredda på just kortare uppdrag som vid era arbetstoppar eller att ni behöver stöttning inför ett projektavslut eller liknande.

Mjukstart inför eventuella framtida samarbeten

För bästa möjliga resultat och samarbete är det alltid bäst att, om möjligt, kontakta en virtuell assistent (VA) i god tid även om det är över en kortare tid eller mindre arbetsuppgifter som ni vill ha hjälp med. Mer om varför kan ni läsa i det här blogginlägget. Att börja samarbeta med en VA en kortare period kan också ses som en mjukstart, särskilt om ni inte är vana vid att ta in konsulter i företaget. Lite som en testperiod för att “känna av” hur ni fungerar ihop och se vad er VA går för. Arbetstoppar brukar sällan komma bara en gång i ett företag är min erfarenhet … Att ta in hjälp i vissa delar av det löpande arbetet kanske blir aktuellt längre fram i tiden trots att ni inte vill eller kan anställa. Då har ni redan lagt grunden för en relation med en person ni kan vända er till igen.

Exempel på punktinsatser att lämna över till en VA

Några idéer på vad en VA kan komma in och beta av åt er under en särskilt intensiv period eller kring en lansering kan vara att:

1. Ta hand om ordrar om ni bedriver e-handel (t.ex. inför julen)
2. Svara på kundtjänst-mejl eller telefon
3. Sköta all fakturering
4. Översätta delar av eller hela webbsidan
5. Se till att sätta upp automatiska mejlsekvenser kring ett webinar/en onlinekurs/freebies på er webbsida

Med korta uppdrag eller uppgifter menar jag också korta i tid mätt. Det kan röra sig om så lite som ett par timmar i veckan som ni skulle behöva hjälp och det kan ni också få. Ingen skulle anställa för åtta-tio timmar i månaden. Då gör man den/de där uppgifterna själv trots allt annat på ens lista och skrivbord. Eller så blir det helt enkelt inte av.

För en VA är det däremot inga konstigheter med ett uppdrag som är exempelvis tio timmar i månaden och här är några exempel på vad ni själva då skulle kunna släppa:

1. Skriva fyra nyhetsbrev för att hålla tidigare, nuvarande och potentiella kunder varma
2. Planera och publicera ett par inlägg i veckan på sociala medier för att öka er synlighet och se till att ni har kontinuitet i detta = större chans att nå ut över tid
3. Släppa drygt två timmars jobb (bokföring, ekonomi, skicka vissa typer av mejl) varje vecka och lägga dessa timmar på att istället utveckla en produkt/tjänst eller ta ett säljmöte

Mellan två och tre timmar i veckan kan verkligen användas riktigt bra av två personer med rätt kunskap på varsitt håll – av dig eller någon av dina anställda och er VA. För hur kompetenta och drivna ni än är kan det definitivt löna sig i längden att lägga över sådant som verkar vara mindre punktinsatser, på någon annan. I slutänden handlar det om prioriteringar eftersom det är svårt att få till allt när man försöker göra allt själv.

Hos Ulla-Bella jobbar personer som är specialiserade på till exempel:

– ekonomi, bokföring
– kundtjänst och orderhantering
– projekt
– grafisk design
– sociala medier
– text; nyhetsbrev, bloggartiklar, webbcopy
– översättningar

Om ni är intresserade av att testa så lite som två timmar i veckan (eller mycket mer) med en VA är ni varmt välkomna att höra av er till oss! Eller om ni bara vill ställa frågor om hur det här fungerar.

Ladda ner Canva-Guide

* Genom att fylla i dina uppgifter ovan ger du ditt godkännande till att vi lagrar och behandlar personuppgifterna enligt bolagets sekretess- och användarpolicy  i syfte att kunna tillhandahålla det begärda innehållet samt i marknadsföringssyfte.

Ladda ner 100-listan

* Genom att fylla i dina uppgifter ovan ger du ditt godkännande till att vi lagrar och behandlar personuppgifterna enligt bolagets sekretess- och användarpolicy  i syfte att kunna tillhandahålla det begärda innehållet samt i marknadsföringssyfte.