fbpx

Kostnadsfritt webbinarium den 22 maj - "Jobba med en virtuell assistent"

Råd för att göra startsträckan med en virtuell assistent så kort och bra som möjligt

Råd för att göra startsträckan med en virtuell assistent så kort och bra som möjligt

Det är varken ovanligt eller konstigt att vilja komma igång NU, eller helst nyss, att jobba med en virtuell assistent (VA) när det kört ihop sig på kontoret. Och visst kan det gå snabbt att för en VA att börja jobba med er, men hur snabbt beror på flera saker.

Storleken och komplexiteten i de uppgifter eller projektet ni behöver hjälp med spelar givetvis stor roll men det allra viktigaste är trots allt att hitta rätt VA för jobbet. Någon
som har kompetensen och tidigare erfarenhet av det ni behöver hjälp med, eller som har gjort liknande saker förr. Men även om ni hittar rätt direkt finns det några saker som kommer att hjälpa både er och den VA ni vill jobba med för att få upp tempot och effektiviteten.

Tre råd för en snabb och bra start med virtuell assistent

Först och främst vill jag uppmuntra till framförhållning i möjligaste mån. Att ni som till exempel har ett redan växande företag eller som ni planerar att skala upp, tänker till kring var det kan uppstå flaskhalsar innan de är ett faktum.

1. Var proaktiv – börja leta efter rätt VA för uppdraget/arbetsuppgifterna innan ni har massor av eldar att släcka. Kanske behöver ni flera virtuella assistenter med olika kompetens. Det här minskar både stress och startsträcka för alla involverade.

2. Var tydlig – ha en specifikation redo för vad ni vill att er VA ska göra och hur, deadlines, ha lösenord och inloggningar redo som hen kommer behöva, kontaktuppgifter till er.

3. Var tillgänglig – för frågor och bollande, särskilt i början av uppdraget och kom överens om avstämningsmöten vid behov. Det skapar trygghet och ökar farten för er VA.

Kom igång med en virtuell assistent på en dag eller en vecka

Hur snabbt ni kan börja jobba ihop är så klart beroende på när den VA ni vill anlita har tid för att ta sig an uppdraget, vad det är för typ av jobb samt hur många andra som är involverade. Och även om det självklart är önskvärt att kunna delegera uppgifter och få dem gjorde så snart som möjligt, vill jag rekommendera att inte inleda ett samarbete i stress. Få saker bäddar så fint för missförstånd och missnöje som just stress och osäkerhet.

Följande steg behöver tas för att sätta igång arbetet med er VA:

1. Ni tar kontakt
2. Uppstartsmöte
3. Avtalsskrivande (elektroniskt)
4. Uppdragsbeskrivning/specifikation till er VA
5. Arbetet rullar igång

För allas bästa behöver ovan beskrivna gång hinnas med och återigen – framförhållning är en nyckel till framgångsrikt samarbete är min erfarenhet. Mer detaljerat om sådant som är bra att tänka på när det är dags att anlita en VA kan ni läsa om i det här inlägget.

Och ni som söker efter en VA just nu eller som tror att ni kommer behöva en i framtiden – ta en titt här för att se vilka tjänster och kompetenser Ulla-Bella VA-byrå erbjuder.

Varmt välkommen att höra av er om ni har frågor eller vill boka ett möte kring kommande uppdrag!

Ladda ner Canva-Guide

* Genom att fylla i dina uppgifter ovan ger du ditt godkännande till att vi lagrar och behandlar personuppgifterna enligt bolagets sekretess- och användarpolicy  i syfte att kunna tillhandahålla det begärda innehållet samt i marknadsföringssyfte.

Ladda ner 100-listan

* Genom att fylla i dina uppgifter ovan ger du ditt godkännande till att vi lagrar och behandlar personuppgifterna enligt bolagets sekretess- och användarpolicy  i syfte att kunna tillhandahålla det begärda innehållet samt i marknadsföringssyfte.