fbpx
ulla-bella virtuell assistent

5 tecken på att ni behöver en VA

5 tecken på att ni behöver en VA

Det spelar ingen roll hur bra man är på sitt jobb och att man kan göra allt själv. Hur man än vrider och vänder på det så har dygnet bara 24 timmar. Några timmar av dygnet kanske man även vill umgås med familjen, ägna sig åt någon hobby, koppla av och kanske även sova lite.
I stressat läge är det så klart lätt att man fortsätter rusa och släcker bränder i varierande storlek. Hur ska man då ha tid och ro till att fundera på vilken hjälp som finns att få? Blotta tanken på att dra igång en rekryteringsprocess, gör pannan blank.
Innan ni hamnar i “andan i halsen”-läget, var proaktiv och kolla in listan nedan – 5 tecken på att ni behöver en virtuell assistent (VA).
1. Många olika typer av uppgifter trängs på skrivbordet
Massor av tid går åt till https://usercontent.one/wp/ulla-bella.se/wp-content/uploads/2022/04/computer_on_table-scaled-1.jpgistration?media=1708500606, vilken måste skötas trots att det inte är den som drar in lönerna. Samtidigt som det, slits ni mellan att synas i sociala medier och att svara på mejl, hålla er uppdaterade om vad som händer i branschen, boka möten och resor, planera konferenser etc.
Ovanstående skulle ni kunna lämpa över på en VA:s skrivbord medan ni gör det som drar in pengarna. Dessutom – ni kan släppa stressen över alla ”omkring-grejer” eftersom någon annan “got your back”.
2. Ni är inte fenor på allt i verksamheten
Ingen kan allt och om ni kan släppa ifrån er de uppgifter som ni inte riktigt glänser på (eller tycker är riktigt dränerande) kan en specialiserad VA hjälpa er både snabbt och galant. Under tiden kan ni göra “er grej”.
3. Arbetsdagarna har blivit ohälsosamt långa
Ni kämpar för att hålla näsan över ytan i allt ni har på gång. Kanske stör jobbtankarna till och med under nätterna? Är alla hundra saker gjorda eller är det något som glömts bort? Detta kan vara ett tecken på att ni behöver åtminstone tillfällig stöttning och en VA kan vara en god idé. Någon som ser till att alla (kanske) mindre men många arbetsuppgifter blir gjorda, samtidigt som ni kan sänka axlarna.
4. Ni har inte tid att leda företaget
Lägger ni merparten av tiden på att sköta er webbplats, sociala medier, uppdatera databaser och grotta i https://usercontent.one/wp/ulla-bella.se/wp-content/uploads/2022/04/computer_on_table-scaled-1.jpgistrativa?media=1708500606 program? Detta är typiska saker som en VA kan sköta åt er istället. Att göra-listorna blir kortare för er, det mentala lugnet större och fokus kan läggas på att leda och utveckla företaget.
5. Inte råd att anställa men i behov av hjälp
Att anställa är dyrt och inte alltid ett alternativ för företag. Det är inte heller alltid lätt att anställa medarbetare som är villiga att arbeta deltid. En VA är däremot en konsult med F-skattsedel, vilken ofta kan arbeta på tim- och/eller på projektbasis. Ni betalar bara er VA för det jobb den utför; inga sociala avgifter, försäkringar och dylikt.
Hur ser det ut för er? Känner ni igen er i några av ovanstående scenarion?
Kontakta oss för att boka ett möte.

Ladda ner Canva-Guide

* Genom att fylla i dina uppgifter ovan ger du ditt godkännande till att vi lagrar och behandlar personuppgifterna enligt bolagets sekretess- och användarpolicy  i syfte att kunna tillhandahålla det begärda innehållet samt i marknadsföringssyfte.

Ladda ner 100-listan

* Genom att fylla i dina uppgifter ovan ger du ditt godkännande till att vi lagrar och behandlar personuppgifterna enligt bolagets sekretess- och användarpolicy  i syfte att kunna tillhandahålla det begärda innehållet samt i marknadsföringssyfte.