fbpx

Marknaden för virtuella assistenter växer

Marknaden för virtuella assistenter växer

Allt fler upptäcker fördelarna med att anlita en virtuell assistent (VA), till både kortare projekt och längre uppdrag. I kölvattnet av pandemin när företag både har tvingats säga upp medarbetare och/eller jobba med dem på distans har det visat sig att den arbetsformen faktiskt kan fungera alldeles utmärkt. Något som virtuella assistenter givetvis har känt till länge :-)

 

Konsult på distans

År 2020 och 2021 blev ögonöppnare beträffande vilka digitala möjligheter som finns när den fysiska arbetsplatsen i många fall inte varit det bästa alternativet. Virtuella assistenter har alltid arbetat på distans med sina uppdragsgivare och bara behövt dator och uppkoppling för att vara “good to go”. Yrkesgruppen har varken varit stor eller särskilt känd för de flesta. Hittills.

 

Människor som har förlorat sina anställningar under pandemin har inte tappat kunskapen för det och kanske väljer eller kommer de att välja att starta företag och sälja sin expertis på distans. Voilá – en VA! Det är faktiskt inte konstigare än så. En konsult på distans som man har video- eller telefonmöten med och/eller håller kontakten med via mejl och andra digitala verktyg.

 

Samarbeta digitalt

Givet att vi nu har sett hur bra det går att samarbeta digitalt – trots enorm längtan efter fysiska möten – är VA-branschen troligen en som kommer att växa. Bredden av expertis likaså, vilket kommer att gynna alla och i synnerhet små- eller medelstora företag som inte kan eller vill anställa. I det läget är en VA det perfekta alternativet eftersom denne fakturerar för timmar, per projekt eller på annat avtalat sätt. Precis som vilken konsult som helst, som kanske suttit på plats hos företag tidigare, som inte medför arbetsgivaransvar eller avgifter för uppdragsgivaren.

 

Dessutom kan man anlita flera virtuella assistenter till ett och samma projekt som kräver helt olika kompetenser. Istället för att uppdragsgivaren ska behöva lägga tid och resurser på att försöka lära sig allt och i bästa fall bli halvbra (eller inte alls) på uppgifterna. En VA blir ett stressreducerande inslag under arbetsdagen.

 

Tiden för virtuella assistenters intågande på arbetsmarknaden är här på allvar!

 

Ulla-Bella - Marknaden växer för virtuella assitenter

Ladda ner Canva-Guide

* Genom att fylla i dina uppgifter ovan ger du ditt godkännande till att vi lagrar och behandlar personuppgifterna enligt bolagets sekretess- och användarpolicy  i syfte att kunna tillhandahålla det begärda innehållet samt i marknadsföringssyfte.

Ladda ner 100-listan

* Genom att fylla i dina uppgifter ovan ger du ditt godkännande till att vi lagrar och behandlar personuppgifterna enligt bolagets sekretess- och användarpolicy  i syfte att kunna tillhandahålla det begärda innehållet samt i marknadsföringssyfte.