fbpx

Var hittar du din virtuella assistent?

Var hittar du din virtuella assistent?

Att hitta rätt person för ett jobb är ju avgörande för att det ska bli bra både resultatmässigt men även att det känns bra att jobba ihop. Men var ska ni leta efter den rätta virtuella assistenten (VA) för just er eller de uppgifter/projekt företaget behöver hjälp med?

 

Fem platser att hitta din VA på

  1. Google är givetvis en gammal och högst relevant trotjänare som ni gissningsvis redan använder för att hitta bland annat konsulter för uppdrag.
  2. Det kan vara en väldigt bra idé att sondera Facebookgrupper med förslagsvis specifik inriktning på virtuella assistenter, för sådana grupper finns! Men beroende på vilken hjälp ert företag behöver är ett tips att använda bredare sökord som till exempel “frilansare, konsulter, distansjobb”.
  3. webbplatsen Whereuare kan ni som uppdragsgivare eller arbetsgivare själva kan publicera platsannonser. Där går det även att söka i en kompetensdatabas över anslutna personer som erbjuder sina tjänster.
  4. Ta en titt på Instagram. Där kan ni göra en sökning på #virtuellassistent och hitta kanske både personer som jobbar som virtuella assistenter och andra som har anlitat en. Nysta vidare därifrån och kolla upp olika virtuella assistenter!
  5. Även på LinkedIn kan ni söka via hashtags och därför gör ni förslagsvis precis som vid sökning på Instagram.

 

Gräv guld med hjälp av tydlighet

Virtuell assistent är ett samlingsnamn för en mycket bred yrkeskategori med den gemensamma nämnaren att det är tjänster och arbete som sköts online och på distans. 

Allt ifrån social media managers, https://usercontent.one/wp/ulla-bella.se/wp-content/uploads/2022/04/computer_on_table-scaled-1.jpgistration?media=1719471673 kring hemsidor och ekonomi, kundservice (e-post/telefon), praktisk hjälp inför mässor och evenemang, till skribenttjänster och marknadsassistans ryms inom “virtuell assistans”. Vissa är specialiserade på endast en typ av tjänst/område medan andra har bredare kompetens och brett tjänsteutbud, som till exempel vi på Ulla-bella.

 

Eftersom yrkeskåren är en så heterogen grupp är det viktigt att ni är tydliga med era behov från början, vid sökningen efter virtuell assistent och när ni sedan tar kontakt med en eller flera som ni tror kan passa för uppdraget. Som man frågar får man oftast svar. 

 

Om ni har frågor och/eller behöver stöd i er verksamhet av en erfaren virtuell assistent är ni självklart varmt välkomna att kontakta Ulla-bella.

 

Lycka till nu!

Ladda ner Canva-Guide

* Genom att fylla i dina uppgifter ovan ger du ditt godkännande till att vi lagrar och behandlar personuppgifterna enligt bolagets sekretess- och användarpolicy  i syfte att kunna tillhandahålla det begärda innehållet samt i marknadsföringssyfte.

Ladda ner 100-listan

* Genom att fylla i dina uppgifter ovan ger du ditt godkännande till att vi lagrar och behandlar personuppgifterna enligt bolagets sekretess- och användarpolicy  i syfte att kunna tillhandahålla det begärda innehållet samt i marknadsföringssyfte.