Vad är en virtuell assistent?

En virtuell assistent är en person som jobbar distansbaserat. Det innebär att vi inte sitter på plats ute hos våra kunder och i stort sett allt arbete som utförs sker online. Vi ser oss som en blandning av en administratör/ marknadsassistent och projektledare, enda skillnaden mot vanligt är att vi arbetar på distans. Ibland kallar vi oss därför virtuell marknadsassistent.

Fördelen med en virtuell assistent är att ni själva bestämmer hur mycket hjälp ni behöver och betalar förstås bara för arbetad tid. Olika virtuella assistenter har olika upplägg, men hos Ulla-Bella slipper ni bindningstid och långa kontrakt.

Vad gör en virtuell assistent?

Det finns många olika typer av virtuella assistenter, det beror på vilken nisch man väljer. Här på Ulla-Bella har vi valt att hålla oss breda då vi vet att det är mycket ”runt om” kärnverksamheten som man behöver hjälp med på ett företag.

Vi hjälper bland annat till med:

  • Administration
  • Marknadsrelaterade uppgifter
  • Texthantering
  • Projektledning
  • Sociala medier
  • Kundtjänst
  • Ekonomi

Läs mer om våra tjänster.

Kan en virtuell assistent göra loggor?

Absolut, vi samarbetar med flera virtuella assistenter som är grymma på att göra just loggor. Samma gäller med att skapa hemsidor från grunden (wordpress-sidor) och till exempel strategier för Pintrest. Om det är någon specifik kunskap ni är ute efter löser vi det genom våra kontakter.

Hur löser man att jobba på distans?
Idag finns det väldigt många olika program som hjälper till att underlätta för arbete på distans. Det viktiga är att man har en bra dialog och tydliga arbetsuppgifter.

Vilka typer av program använder man?
Det går till exempel att chatta via Slack och Skype, ha videomöten med Zoom, lägga upp to-do-listor och projektleda via Asana och Trello samt lagra filer i Dropbox eller Google Drive. Allt är lättåtkomligt och det är smidigt att lära sig.

Boka ett kostnadsfritt möte!

Kontakta oss